The best advice for better living

BellyDance

Wekelijkse buikdanslessen door Ashley van Amstel

www.sharifah-bellydance.com

Wat is Oriëntaalse dans?

Buikdansen is meer dan 5.000 jaar oud

Over het algemeen wordt aangenomen dat buikdansen is ontstaan in India. Daar werd het buikdansen uitgevoerd door vrouwen die dansten ter ere van de goden, maar ook als voorbereiding op een bevalling. Vanuit India is de dans verspreid over de rest van de wereld. Vrouwen namen deze dansvorm mee naar onder andere Spanje, Noord-Afrika, Egypte en Perzië.

De naam buikdansen klopt niet helemaal

De term buikdansen is enigszins misleidend, omdat het suggereert dat er vooral met de buik wordt gedanst. Dit is echter niet het geval: tijdens het buikdansen gebruik je het hele lichaam. Hoewel de bewegingen er geïsoleerd uitzien, gebruik je toch je hele lichaam om één bepaald lichaamsdeel te laten bewegen.

Er is niet één vorm van buikdansen

Doordat het buikdansen in zoveel verschillende landen voorkomt, zijn er veel stijlen ontstaan binnen het buikdansen, zoals de Baladi en de klassieke Egyptische buikdans. We gebruiken buikdansen dan ook als verzamelnaam voor verschillende oosterse dansen.

Buikdansen is niet alleen voor vrouwen

In het Westen worden heupbewegingen gezien als sensuele en vrouwelijke bewegingen. Hierdoor denken veel mensen dat buikdansen alleen voor vrouwen is. Oorspronkelijk wordt buikdansen echter door zowel mannen als vrouwen gedaan.

Buikdansen voorkomt rugklachten

Bij het buikdansen is het belangrijk dat je een rechte houding aanneemt. Door heel rechtop te dansen, train je de spieren in je rug. Ook raak je gewend aan deze houding, waardoor je in het dagelijks leven ook een rechte houding aanneemt. Dit voorkomt rugklachten die ontstaan door een kromme houding.
Bezoek voor meer informatie de website: www.sharifah-bellydance.com